Bemutatkozunk | Munkatársaink | Biotechnológus MSC | Tantárgyi tematikák | Galéria | Elérhetőség
BIOTECHNOLÓGUS MSC
Részletek


Munkatársaink

Dr. Emri Tamás
Egyetemi docens

Okleveles biológus, Ph.D. (orvostudományok)

1969. december 24-én születettem Debrecenben. 1988-ban érettségiztem a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban. Diplomámat 1994-ben a Kossuth Lajos Tudományegyetem, PhD fokozatomat 1999-ben a Debreceni Orvostudományi Egyetemen vettem át. A Dr. habil. fokozatot 2007-ben a Debreceni Egyetem Természettudományi Karán szereztem meg. Hallgató korom óta dolgozom a Debreceni Egyetem TTK Mikrobiális Biotechnológiai és Sejtbiológiai Tanszékén (korábbi elnevezés: Kossuth Lajos Tudományegyetem TTK, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék). Érdeklődésem középpontjában a fonalas gombák glutation anyagcseréjének, sziderofór, hidroláz és szekunder metabolit termelésének, valamint a szénéhezésre adott stressz válaszának megismerése áll.

Lektorált tudományos közleményeim száma 57 (összesített impakt faktor: 74.657), melyekre 283 független citációt kaptam. (Publikációs listám az MTA MTMT honlapján elérhető.) Eddig 23 hallgató diplomamunkájának elkészítését irányítottam; törzstagja vagyok a Debreceni Egyetem Juhász-Nagy Pál Doktori Iskolájának; számos mikrobiológiai és biotechnológiai tárgy oktatásában veszek részt:
  • Általános mikrobiológia és mikológia szeminárium (BSc) - oktató
  • Általános mikrobiológia laborgyakorlat (BSc) - oktató
  • Mikrobiális ökológia I (BSc) - tárgyfelelős, oktató
  • Biotechnológia (BSc) - tárgyfelelős
  • Mikróbák fiziológiája és stresszválaszai (MSc) - oktató
  • Mikrobiális élettan és biotechnológia (MSc) - oktató
  • Mikrobiális biotechnológia (MSc) - tárgyfelelős, oktató
  • Gyógyszer- és élelmiszer biotechnológai (MSc) - oktató
  • Fehérjebiotechnológia (MSc) - tárgyfelelős, oktató
  • Enzimtechnológia II (MSc) - tárgyfelelős, oktató
  • Molekuláris és környezeti mikrobiológia (MSc) - tárgyfelelős, oktató
  • Fehérjék (MSc) - oktató

Tudományos publikációim
(C) Copyright MBST 2012.
Minden jog fenntartva.